9/7/17

Aulina del mas la Torroella del Sallent

Nom comú: Alzina, aulina
Nom científic: Quercus ilex
Perímetre: 3,87 m
Alçada: 15 m
Municipi: Santa Pau
Localitat: Mas la Torroella del Sallent
Ubicació: Des del Sallent, iniciarem el camí d’Itinerànnia, amb les marques grogues en direcció Mieres i farem uns 500m, creuarem la riera de Samariu i quan arribem al camí de la Torroella anirem a l’esquerra, deixant la senyalització d’Itinerànnia. Creuarem un pont i seguirem la carretera, passarem pel costat de la casa de colònies Rocacorba del Sallent i seguirem recte fins al mas. L’aulina i l’olivera es troben dins la propietat privada. I els veurem després de passar un llarg camí amb vegetació a ambdós costats, a la dreta.
Observacions: Alzina presenta dues importants besses i una bonica capçada equilibrada. S’ha considerat singular per les seves dimensions i forma del port de l’arbre. Al costat de l’alzina hi ha una bonica olivera, que al 2017 presentava un perímetre de 3,24m i una alçada d’uns 5m.
Publicacions:
- Parés, Eduard. 2006. Arbres monumentals de Catalunya, 18 anys des de la primera protecció. Barcelona. Departament de Medi Ambient i Habitatge. Direcció General de Medi Ambient.
En aquesta publicació s’esmenta que seria convenient protegir l’alzina com a arbre monumental.
Font d'informació: Salvador Carbó, propietari del Mas la Torroella del Sallent i Núria Roca, treballadora de l’empresa ramadera.

 Vista de l'aulina i l'olivera
 Aulina
Olivera

Autor de les fotografies:Gemma Duran
Tosca Serveis Ambientals d'Educació i Turisme

4 comentaris :

  1. Thank you, I’ve recently been searching for information about this subject for a long time and yours is the best I have found out so far.Alcohol 120 Crack

    ResponElimina
  2. After looking through a few blog articles on your website,we sincerely appreciate the way you blogged.We’ve added it to our list of bookmarked web pages and will be checking back in the nearfuture. Please also visit my website and tell us what you think.Great work with hard work you have done I appreciate your work thanks for sharing it.
    Restoro Crack
    Streamlabs OBS Crack
    Wondershare Filmora Crack
    Adobe CS6 Master Collection Crack
    Adobe Creative Cloud Crack
    PhotoStage Slideshow Producer Crack
    FPS Monitor Crack

    ResponElimina