12/5/10

Aulinar madur Roca del Migdia de Mieres

Nom comú: Aulinar madur, alzinar madur
Espècie: Quercus ilex
Municipi: Es troba dins del terme municipal de Mieres
Ubicació: Des de Mieres es segueix la pista forestal que porta al Santuari de Finestres. Un cop s'arriba al Coll de la Palomera, havent passat per la talaia ibèrica, s'agafa el camí que surt a mà dreta  fins arribar a un encreuament de camins de la xarxa d'Itinerànnia (Pal G91 Roca del Migdia). Arribats a aquest punt s'agafa el camí que surt a mà dreta i que baixa en direcció al Clot de Borroig. Creuem el clot i continuem en direcció al Collet de Collveí i el Coll de Colitzà sense arribar-hi. Tot l'alzinar que trobem per sota la Roca del Migdia està catalogat com a bosc madur.

Observacions: Entenem per bosc madur qualsevol massa forestal poc o gairebé gens afectada per les activitats humanes, en la qual es detecta, des d'un punt de vista estructural i funcional, un estat de maduresa avançat, en equilibri dinàmic i que ha assolit o tendeix a la consecució d'una estat pr`xim al màxim biològic estable, d'acord a les potencialitats naturals del medi.
Dins la Garrotxa s'han inventariat 75 boscos madurs, 18 dels quals són alzinars i un d'aquests es troba dins del terme municipal de Mieres, sota la roca del Migdia.
Informació: "Catàleg de boscos madurs de la comarca de la Garrotxa". Autors Joan Montserrat i Antoni Agelet. Febrer de 2005.
Font d'informació: Joan Montserrat, tècnic del PNZVG


 Fotografies de Tosca, Serveis Ambiental d'Educació i Turisme

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada