28/7/10

Cirerer d'en Quessi

Nom comú: Cirerer, ciderer
Nom científic: Prunus avium
Perímetres: 2.31 (1998) i 2.55m (2016).
Alçada 2016: 15m aproximadament
 Municipi: Sant Feliu de Pallerols
Localitat: La Torre
Ubicació: Als Camps Roigs, per sota la carretera que porta a la casa de la Torre, poc abans del trencant del camí del gorg d'en Valls.
Història: Com el seu nom indica, es troba en els camps que antigament menava l'avi Quessi.
Observacions: El cirerer sol tenir un tronc esvelt i l'escorça molt fina; la fusta, d'un color vermellós, és molt apreciada en ebenisteria. L'exemplar en qüestió és tot el contrari, té el tronc irregular i bonyegut, pocs mobles es podrien fer amb ell. Potser gràcies aquesta circumstància que encara hi sigui. El seu estat de conservació és bo. A Sant Feliu n'hi ha molts de cirerers, no hi ha bac, clot o rec que no n'hi trobem, però on més abunden és al volcà de Sant Marc o de les Artigues Roges i als Esteldats, oferint a la primavera tot un espectacle visual per la gran florida blanca contrastant amb el verd de l'herba i donant magnífics fruits, això si: petits, amb molt pinyol i poca carn; però alguns d'extraordinària dolçor.
Font d'informació: Miquel Amargant i Ramon Cros. Autors de la publicació "Els nostres arbres" Sant Feliu de Pallerols (Vall d'Hostoles) Anys 1995, 1996, 1997 i 1998.

Fotografia extreta de la publicació 
abans esmentada, dels anys 90.
Autor de les fotografies: Gemma Duran
TOSCA, Serveis Ambientald 'Educació i Turisme

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada