30/7/10

Faig de la Salut

Nom comú: Faig
Nom científic: Fagus sylvatica
Perímetre: 3,08 m (1998) i 3.85m (2016)
Alçada: 25 m (dades de l'any 1998)
Municipi: Sant Feliu de Pallerols
Ubicació: Just abans d'entrar a la plaça del Santuari de la Salut, al marge dret de la carretera, on comença el camí que baixa cap a Sant Feliu de Pallerols.
Observacions: Faig magnífic d'ampla capçada que s'alça vigorós en un lloc suposadament privilegiat. Dissortadament als anys 90, es va tapar parcialment el seu tronc amb uns 2 metres de runa i pedres, per fer una carretera d'accés a les feixes de sota el Santuari. Això va comportar el tapament del tronc per la part superior del marge i les pedres l'hi van produir fortes ferides, que sortosament no han afectat a la seva supervivència. Aquest exemplar es veu des del poble de Sant Feliu de Pallerols, i forma part de la magnífica fageda de la part alta de la costa de la Salut. La costa i la fageda, a la tardor, és un espectacle de colors: dia a dia va canviant el seu verd per anar prenent tota una gamma de daurats, de bronze, com rovellats, d'una gran bellesa.
Font d'informació: Miquel Amargant i Ramon Cros, autors de la publicació "Els Nostres Arbres". Sant Feliu de Pallerols. (Vall d'Hostoles). Anys 1995-1996-1997-1998.

Fotografia extreta del treball de M. Amargant i R.Cros. 1998
Fotografies de Gemma Duran
TOSCA, Serveis Ambientals d'Educació i Turisme.2016

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada