21/7/10

Faig tort de la Creu de Rabadà

Nom comú: Faig
Nom científic: Fagus sylvatica
Perímetre: 2,78 m
Alçada: Entre 18 i 19 m
Capçada: 18,6 m aproximadament
Municipi: Vall d'en Bas
Ubicació: Des de Sant Julià de Cabrera (Osona) seguim la pista que porta fins al Collet de Vidrier. Des d'aquest coll agafem la pista que surt a mà dreta i que porta a Coll de la Freixeneda. La pista tomba a la dreta sense passar pel coll que ens queda a l'esquerra just al creuament on surt el camí que porta a la Freixeneda. Continuem per la pista fins que trobem a mà esquerra un camí que condueix al mas la Faja. Continuem per l'antic camí de Sant Miquel de Cabrera que voreja el Serrat del Folguer fins arribar al Coll de Faja. Continuem pel camí en direcció a la font Sordà  fins que trobem a mà dreta un camí que puja a la Creu del Rabadà. El faig està aïllat en un prat/falguerar a tocar a l'arç de la Creu del Rabadà (1231 msnm).
Observacions: El Faig tort de la Creu de Rabadà es caracteritza pel seu valor estètic i l'estranya forma que ha adoptat amb el temps. Rep aquest nom perquè està torçat cap al vessant nord-est segurament per la força del vent dominant que bufa del sud-oest. L'arbre està ubicat just a la carena.
El Faig tort de la Creu de Rabadà està inclòs dins el POUM de la Vall d'en Bas (BCIL).
Font d'informació: Xavier Béjar, membre de Tosca ( Serveis Ambientals d'Educació i Turisme) i Joan Blanch, membre del Centre Excursionista d'Olot (CEO).

Fotografia del Centre Excursionista d'Olot (CEO).
Sortida del programa "Visc entre Volcans" del 11 de juliol de 2010 

 Fotografia de Josep Palomer (any 2005)

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada