21/9/10

Acàcia del Pla

Nom comú: Acàcia, robínia
Nom científic: Robinia pseudo-acacia
Perímetre: 3,25 m (dades de l'any 1998)
Alçada: 18 m (dades de l'any 1998)
Municipi: Sant Feliu de Pallerols
Ubicació: Al davant de la casa del Pla.
Història: Plantada per en Miquel Berga fa uns 80 anys, així ens ho comentaren els seus familiars, que demostraren una gran estima per aquest arbre i tots els que l'envolten.
Observacions: Esplèndida acàcia, una de les més grosses de Catalunya. A pesar de l'edat i estar esbadellada, es troba en un estat excel·lent, floreix cada primavera i forma amb la bonica casa un conjunt de postal. Cal destacar la gran floridesa que va fer aquesta espècie a la primavera de l'any 1997, algunes amb penjolls realment exuberants, es veien acàcies per tot arreu. Tot i ser una espècie d'Amèrica del Nord i introduïda com a planta ornamental fa uns 400 anys, s'ha naturalitzat molt ràpidament, poblant llocs humits, torrents i rieres, desplaçant els arbres del país, cosa que fa que molta gent la consideri una espècie autòctona. La fusta de bona qualitat, és objecte d'una certa explotació i té moltes aplicacions. Aquest arbre també es planta en terraplens, ja que el seu gran arrelam contribueix a subjectar les terres. A diferència dels pins i eucaliptus, l'acàcia deixa un terra molt ric en humus.
Font d'informació: Miquel Amargant i Ramon Cros, autors de la publicació "Els Nostres Arbres". Sant Feliu de Pallerols. (Vall d'Hostoles). Anys 1995-1996-1997-1998.

                               Fotografia extreta de la citada publicació

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada