13/1/11

Arç de la Creu de Rabadà

Nom comú: Arç
Nom científic: Crataegus monogyna
Perímetre: 2,15 m
Alçada: 9,5 m
Capçada: 7,7 m
Municipi: Vall d'en Bas
Localitat: Creu de Rabadà
Ubicació: Des de Sant Julià de Cabrera (Osona) seguim la pista que porta fins al Collet de Vidrier. Des d'aquest coll agafem la pista que surt a mà dreta i que porta a Coll de la Freixeneda. La pista tomba a la dreta sense passar pel coll que ens queda a l'esquerra just al creuament on surt el camí que porta a la Freixeneda. Continuem per la pista fins que trobem a mà esquerra un camí que condueix al mas la Faja. Continuem per l'antic camí de Sant Miquel de Cabrera que voreja el Serrat del Foguer fins arribar al Coll de Faja. Continuem pel camí en direcció a la font Sordà fins que trobem a mà dreta un camí que puja a la Creu de Rabadà. L'arç està aïllat en un prat/falguerar a tocar al faig tort de la Creu de Rabadà (1231 msnm).
Observacions: L'arç té el tronc dividit en dos branques. Té un gran valor estètic i segons Eduard Parés (Serveis de Parcs de la Generalitat de Catalunya), és l'arç més alt i que té la capçada més ampla de Catalunya.
L'arç de la Creu de Rabadà està inclòs dins el POUM de la Vall d'en Bas (BCIL).
Font d'informació: Xavier Béjar, educador de Tosca, Joan Blanch, membre del Centre Excursionista d'Olot (CEO) i Eduard Parés (Servei de Parcs de la Generalitat de Catalunya).

Fotografia de Josep Palomer

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada