23/2/11

Pi Pinyer del Mas les Mates

Nom comú: Pi pinyer, Pi de llei
Nom científic: Pinus pinea
Perímetre: 1,05 m (dades 2006)
Alçada: 35 m (dades 2006)
Capçada: 12 m (dades 2006)
Municipi: Olot
Ubicació: Mas les Mates, al costat de la caserna de bombers d’Olot. Es troba dins d’una àrea esportiva, al costat d’un camp de futbol  i vinculat a l’arboretum o parc existent. Barri de les Tries
Observacions: La nevada del dia 26 de desembre de 2009, llevantada humida i generosa, va trencar branques de gran interès i va deixar el pinyer una mica malmès. Durant l’hivern de 2010 es va realitzar una poda d’urgència, guiada pels jardiners del Mas de Les Mates, i executada físicament pels Bombers d’Olot. Es creu que, malgrat la bona feina feta, cal una altra poda mes ajustada, sense deixar branca morta, seguint les tradicions de pins amb copa lliure i troncs pelats (jardins mediterranis , italians,...).
Es tracta d’un pi que pot sobrepassar els 25m d'alçada, amb l'escorça marró -vermellosa. El seu fruit són pinyes ovado-esfèriques que maduren al tercer any. És una espècie pròpia de la zona mediterrània, molt abundant a l'Estat Espanyol. El seu principal aprofitament és la producció de pinyons, comestibles i molt apreciats. És un dels pins amb major valor ornamental.
Font d’informació: Pere Llimargues i Mirèia Torras.
Publicació: Arbres monumentals de Catalunya, 18 anys. Eudard Parés (Serveis de Parcs)
Catàleg d'arbrat ornamental i espais singulars de la ciutat d'Olot elaborat per SIGMA

 Fotografia de l'any 2007
 Fotografia de l'any 2009

Fotografies de Pere Llimargues

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada