15/12/15

Nogueres americanes del Mas l'Antiga

Nom comú: Noguera americana.
Nom científic: Juglans nigra.
Noguera 1 Perímetre: 2,27m Alçada: 17m.
Noguera 2 Perímetre: 2,45m Alçada: 16m.
Municipi: Les Preses.
Localitat: Mas l'Antiga.
Ubicació: Seguim la carretera GIV5242 de Les Preses en direcció la Sunyera que s'endinsa a la Vall del Corb. Agafem la pista emporlanada que surt a mà dreta en direcció a l'ermita de Sant Martí del Corb. Trobarem dos cartells indicadors amb el nom de Mas l'Antiga i de l'ermita de Sant Martí del Corb. La pista està asfaltada fins al Mas l'Antiga. Les dues nogueres estan situades davant de la casa, en un petit jardí amb un gronxador, just a la dreta del camí que porta a l'ermita de Sant Martí del Corb. La noguera 1 és l'exemplar de l'esquerra del gronxador i la noguera 2, a la dreta.
Observacions: Les nogueres americanes són originàries de l'est d'Amèrica del Nord, les seves fulles poden arribar fins als 60 cm de longitud i els seus fruits, les nous són més grans que les nous de l'espècie (Juglans regia). La fusta d'aquestes nogueres americanes és molt dura i s'ha utilitzat per a la construcció de mobles i vaixells.
Història: Aquests arbres van ser plantats pel besavi del propietari del Mas l'Antiga que va ser un reconegut botànic català, Estanislau Vayreda, fa més de 100 anys.
Font d'informació: Jordi Bonaterra (propietari Mas l'Antiga) i Pere Masó (antic masover).


Imatge de les dues nogueres americanes.
Detall de l'escorça de la noguera americana.
Imatge de les nous (fruits).
Autor: TOSCA, Serveis Ambientals d'Educació i Turisme, SL.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada