14/12/15

Pícees del Mas l’Antiga

Nom comú: Pícea o fals avet.
Nom científic: Picea abies.
Pícea 1: Perímetre: 3.7m. Alçada: 17m. Situada davant de la cabana del mas, a l'esquerra del camí a l'ermita de Sant Martí del Corb. 
Pícea 2: Perímetre: 2m.  Alçada: 16m. Situada a la dreta del camí a l'ermita de Sant Martí del Corb. En el tronc presenta marques del GR i d'Itinerànnia.
Municipi: Les Preses
Localitat: Mas l'Antiga.
Ubicació: Seguim la carretera GIV5242 de Les Preses en direcció la Sunyera que s'endinsa a la Vall del Corb. Agafem la pista emporlanada que surt a mà dreta en direcció a l'ermita de Sant Martí del Corb. Trobarem dos cartells indicadors amb el nom de Mas l'Antiga i de l'ermita de Sant Martí del Corb.  La pista està asfaltada fins al Mas l'Antiga.
Història: El besavi de l'actual propietari (Sr. Jordi Bonaterra) era el botànic Estanislau Vayreda, germà dels pintor Joaquim Vayreda i l'escriptor Marià Vayreda. El seu avi Joaquim Vayreda va tenir 11 fills i per cada fill que naixia va plantar una pícea o fals avet. La pícea més propera a la cabana, que queda a l'esquerra del camí que puja cap a Sant Martí del Corb, es va plantar la primera  en motiu del naixement del fill gran i té uns 110 anys. La segona és la que queda a la dreta del camí i que porta les senyals del GR-2 i d'Itinerànnia. Al Mas l'Antiga (1136) també hi va viure la poetessa Montserrat Vayreda, tieta de Jordi Bonaterra.
Font d'Informació: Jordi Bonaterra, propietari del Mas l'Antiga i Pere Masó, antic masover.

 
 Pícea 1
Pícea 2

Fotografies de: TOSCA, 
Serveis Ambientals d'Educació i Turisme, sl.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada