5/2/16

Alzina reclamadora de Can Genassa

Nom comú: Alzina, aulina.
Nom científic: Quercus ilex
Municipi: Maià de Montcal.
Localitat: Camps de Can Genassa.
Ubicació: Per arribar fins aquesta alzina cal anar cap a Maià de Montcal i deixar la GIV-5235 al km.0,6 i seguir la pista a mà dreta cap a Can Frigola, creuar la riera de Segueró i arribar al mas Fita i a la hípica. Llavors, cal prendre el camí de l’esquerra, vorejar els camps i anar cap a can Frigola. L’alzina es troba al final d’un camp a l’esquerra del camí, a la bifurcació entre la pista que puja cap al Puig de Benet i la que segueix cap a Can Frigola.
Perímetre: 5.30 m. Calen 5 persones per a abraçar-la!!
Alçada: 22 m, aproximadament.
Història: Xavi Anglada, veí i fuster de Maià de Montcal comenta que aquesta ha estat històricament l’alzina reclamadora de Dosquers i que amb el pas del temps ha quedat en l’oblit. Malauradament, la majoria d’habitants reconeixen només com alzina reclamadora la de Maià, la de Can Hospital, que surt citada al mapa Alpina de l'Alta Garrotxa.

Dosquers havia sigut un municipi independent fins al 1969, data en que es va agregar a Maià de Montcal. Actualment, el poblament de Maià es troba en el nucli urbà de Maià, el nucli urbà de Dosquers i els disseminats de Jonqueres, Llorenç, Pla de Baix, les Carreres, la Riera, Usall i Vila-rodona i en un gran nombre de masies disseminades.
Font d'informació: Xavi Anglada, 
Raquel González, Carla, Anna, Josep Alabert (Regidor d’Esports, Juventut i Festes) i Xavi Casadevall (Regidor de Medi Ambient i Promoció Econòmica).
Autor de les fotografies: Xavi Anglada


Autor de les fotografies: Gemma Duran. TOSCA, Serveis Ambientals d’Educació i Turisme
Autor de les fotografies: Ramon Folch


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada