24/4/16

Sequoies del Bosc del Bellot

Nom comú: Sequoia
Nom científic:Sequoia sempervirens
Perímetre: Sequoia I (esquerre):4,05 m, Sequoia II (dreta): 3,60 m
Alçada: Per determinar
Municipi: Les Preses
Ubicació: Sortim des de l'Escola la Bòbila, pujant en direcció Can Filoses i El Bellot i deixant el Mas Les Mates a la nostra esquerra. Un cop arribats a Can Bellot, agafem el camí que surt a la dreta, creuant un filat elèctric. A la nostra esquerra deixarem el camí dels Bous que puja a Xenacs. Continuem pel camí de terra que va resseguint el camp per dins del bosc. Deixem a la dreta una plantació de pícees. Just en el revolt cap a l'esquerra baixem dins el clot que queda a la dreta just a la vora del marge dels camps de conreu. Allí trobarem les dues imponents sequoies.
Història: Segons el Sr. Mata propietari de la finca, les sequoies van ser plantades fa uns 50 anys.
Observacions: La sequoia és un arbre amb molta longevitat, que pot viure entre 2.000 i 3.000 anys i, a més, és la conífera més alta que existeix. Té un tronc recte i cilíndric, amb les arrels horitzontals i amb una escorça gruixuda i brillant, de color rogenc. A partir de la mateixa arrel, hi creixen troncs independents molt pròxims entre si, de manera que si un és malmès els altres es desenvolupen independentment, aportant saba al tronc que la necessita. És endèmica de la costa nord de Califòrnia i sud-oest d'Oregó. La sequoia ha estat sotmesa a una intensa activitat forestal a causa de la qualitat de la seva fusta vermella i pel seu ràpid creixement, ja que entre els 4 i 10 anys d'edat pot créixer 1,80 m a l'any. (Informació:https://ca.wikipedia.org/wiki/Sequoia_sempervirens)
Font d'informació: Sr Mata (propietari de la finca), Anna Ros, alumnes de Cicle Inicial de l'Escola la Bòbila de Les Preses.

 Sequoia I
 Sequoia II
 
Fotografies d'Anna Ros Baró
Col·laboració dels alumnes de CI
Escola La Bòbila de Les Preses

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada