25/7/16

Saula del Pujol

Nom comú: Saula, salze
Nom científic: Salix alba
Perímetre: 2.78m (1998) i 3,08 m (2016)
Alçada: per determinar
Municipi: Sant Feliu de Pallerols
Localitat: Torrent del Vallac, per sota la casa del Pujol.
Ubicació: Des del poble de Sant Feliu de Pallerols anem en direcció al volcà del Traiter per la pista que remunta el torrent del Vallac. El salze el trobarem entre les cases del Relleixat i el Pujol a mà dreta, a la confluència del torrent del clot de la Font i el rec del Bastons, a mà dreta de la carretera.

Observacions: A la publicació "Els nostres arbres" es comenta que en el 1998 ja es trobava en un estat precari; i que el dia que van anar a fer la fitxa, vàrem estar dues hores per treure les bardisses i didortes que l'envaïen. A més a l'enforcadura i aprofitant la seva escorça mig podrida i coberta de líquens, molses i balit, hi havia nascut alguna alzina i roure. De les tres branques principals que tenia, la més alta estava seca, l'altra havia caigut feia poc i l'última s'aguantava com podia. A l'hivern següent se li va fer una bona poda, llevat de la branca seca més alta, ja que era una feina força perillosa, feina que una ventada ens va estalviar. Actualment presenta un aspecte sa, amb una gran i frondosa brotada. En Gaspar i en Xicu del Pujol la recorden grossa de tota la vida, i Josep Colomer Comas l'havia pintat amb tot el seu esplendor amb les tres branques, l'una per sobre la carretera, l'altre pujant verticalment i l'última planejant per sobre el torrent del Bastons.
Font d'informació: Miquel Amargant i Ramon Cros. Autors de la publicació "Els nostres arbres" Sant Feliu de Pallerols (Vall d'Hostoles) Anys 1995, 1996, 1997 i 1998.


 Autor de les fotografies: Gemma Duran
TOSCA, Serveis Ambientals d'Educació i Turisme.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada