9/7/17

Roures de can Boix

Nom comú: Roure pènol
Nom científic: Quercus robur
Perímetre: Roure I: 3,13m (dreta la casa), Roure II: 3,10m (esquerra de la casa), Roure III: 3,49 m (exterior de la casa)
Alçada: Roure I: 16,17 m, Roure II: 19,17 m, Roure III: 12 m
Municipi: La Vall de Bianya
Localitat: Can Boix
Ubicació: Des del nucli de Llocalou agafem la carretera en direcció a Sant Martí de Capsec. Deixem a mà dreta el desviament principal que porta a l’ermita i continuem recte endavant. Deixem a mà dreta un segon desviament que condueix a la casa de la Tria i que connecta també amb la carretera de Capsec. Uns metres més endavant del segon creuament, a mà esquerra trobem la casa de can Boix.
Observacions: Dins la finca de can Boix trobem un petit rodal de roure pènol, testimoni del bosc que ocupava la plana abans que fos tallat per conreu. Dins la propietat, i mirant la casa trobem a mà dreta un primer roure de 3,13 m de perímetre i 16,17 m d’alçada. Just a mà esquerra trobem un segon roure amb les mesures de 3,10 m de perímetre i 19,17 m d’alçada. Aquest roure presenta una branca trencada. I just a l’exterior de la casa, al costat esquerre de la carretera en direcció el mas de la Planella trobem un tercer roure de 3,49 m de perímetre i 12 m d’alçada. Aquest tercer roure està força malmès, especialment la part del darrere, amb concavitats tapades amb ciment. La part dreta encara és viva.
Font d'informació: Jordi Zapata, Joan Brossa i Ajuntament de la Vall de Bianya.

 Roure I
 Roure II
 Roure III (exterior)
Rodal de roure pènol de can Boix

Autor de les fotografies: Anna Ros
Tosca Serveis Ambientals d'Educació i Turisme

2 comentaris :