9/7/17

Roures de can Boix

Nom comú: Roure pènol
Nom científic: Quercus robur
Perímetre: Roure I: 3,13m (dreta la casa), Roure II: 3,10m (esquerra de la casa), Roure III: 3,49 m (exterior de la casa)
Alçada: Roure I: 16,17 m, Roure II: 19,17 m, Roure III: 12 m
Municipi: La Vall de Bianya
Localitat: Can Boix
Ubicació: Des del nucli de Llocalou agafem la carretera en direcció a Sant Martí de Capsec. Deixem a mà dreta el desviament principal que porta a l’ermita i continuem recte endavant. Deixem a mà dreta un segon desviament que condueix a la casa de la Tria i que connecta també amb la carretera de Capsec. Uns metres més endavant del segon creuament, a mà esquerra trobem la casa de can Boix.
Observacions: Dins la finca de can Boix trobem un petit rodal de roure pènol, testimoni del bosc que ocupava la plana abans que fos tallat per conreu. Dins la propietat, i mirant la casa trobem a mà dreta un primer roure de 3,13 m de perímetre i 16,17 m d’alçada. Just a mà esquerra trobem un segon roure amb les mesures de 3,10 m de perímetre i 19,17 m d’alçada. Aquest roure presenta una branca trencada. I just a l’exterior de la casa, al costat esquerre de la carretera en direcció el mas de la Planella trobem un tercer roure de 3,49 m de perímetre i 12 m d’alçada. Aquest tercer roure està força malmès, especialment la part del darrere, amb concavitats tapades amb ciment. La part dreta encara és viva.
Font d'informació: Jordi Zapata, Joan Brossa i Ajuntament de la Vall de Bianya.

 Roure I
 Roure II
 Roure III (exterior)
Rodal de roure pènol de can Boix

Autor de les fotografies: Anna Ros
Tosca Serveis Ambientals d'Educació i Turisme

18 comentaris :

 1. Thank you, I’ve recently been searching for information about this subject for a long time and yours is the best I have found out so far.Alcohol 120 Crack

  ResponElimina
 2. Excellent post.I was looking for this certain information for a very long time.🙂🙂🙂
  I was checking constantly this blog and I am impressed!
  ZBrush Crack provides an arsenal of tools to help with this task, ensuring that no matter what you have in mind, there is a way to get the perfect foundation and then move on to the next level. The best known of these systems is explained here.

  ResponElimina
 3. Very amazing blog. I really like this blog very much. This blog gave me a lot of information on this topic. keep it up and keep sharing this useful information with us.
  avast premium security crack
  unity pro crack
  golden software grapher crack
  wondershare recoverit crack
  clean master pro crack
  Crack Like

  ResponElimina