9/7/17

Arbres de Mas Gircós

Nom comú i científic:
Alzina, aulina (Quercus ilex)
Nesprer, nisprer, nespler (Eriobotrya japonica)
Olivera, (Olea europaea)
Perímetre: Aulina: 2,94m,   Nesprer:1,82m ,Olivera:2,35m
Alçada: Aulina:13,70m,   Nesprer:6,84m,  Olivera:6,93m
Municipi: Sant Ferriol
Localitat: Mas Gircós
Ubicació: A l’alçada del punt quilomètric 66 de la carretera N-260, agafem la pista cimentada al principi, i després de terra que condueix fins a Mas Gircós. L’olivera la trobem just al penúltim revolt abans d’arribar a la casa, a mà esquerra al costat d’uns camps de conreu. Ja dins la finca de la casa, el nesprer està situat just davant la porta principal d’entrada i l’alzina de dimensions més gran al darrera la casa, al costat de la piscina.
Actualment Mas Gircós és una casa de colònies gestionada per l’empresa Alba Serveis Educatius.
Observacions: L’alzina presenta una capçada molt desenvolupada. El nesprer s’ha considerat singular perquè és l’únic arbre d’aquesta espècie inventariat d’aquestes dimensions.
El nesprer és un arbre originari de la Xina i tradicionalment conreat al Japó. Generalment el seu ús és ornamental, però també s’aprofiten els fruits, les nespres, que es cullen ja madures a partir de la primavera a tota la Mediterrània, on es mengen com a postres. Les nespres són una fruita molt fràgil que suporta malament la refrigeració i el transport, cosa que en limita la difusió a països freds.
Finalment l’olivera s’ha considerat també singular per les seves dimensions i la poca presència que hem trobat a la comarca.
Font d'informació: Quim Roure, veí de Besalú, Ajuntament de Sant Ferriol.

 Alzina Mas Gircós
 Nesprer Mas Gircós
Olivera Mas Gircós

Autor de les fotografies: Gemma Duran
Tosca 
Serveis Ambientals d'Educació i Turisme

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada