9/7/17

Aulina del mas la Torroella del Sallent

Nom comú: Alzina, aulina
Nom científic: Quercus ilex
Perímetre: 3,87 m
Alçada: 15 m
Municipi: Santa Pau
Localitat: Mas la Torroella del Sallent
Ubicació: Des del Sallent, iniciarem el camí d’Itinerànnia, amb les marques grogues en direcció Mieres i farem uns 500m, creuarem la riera de Samariu i quan arribem al camí de la Torroella anirem a l’esquerra, deixant la senyalització d’Itinerànnia. Creuarem un pont i seguirem la carretera, passarem pel costat de la casa de colònies Rocacorba del Sallent i seguirem recte fins al mas. L’aulina i l’olivera es troben dins la propietat privada. I els veurem després de passar un llarg camí amb vegetació a ambdós costats, a la dreta.
Observacions: Alzina presenta dues importants besses i una bonica capçada equilibrada. S’ha considerat singular per les seves dimensions i forma del port de l’arbre. Al costat de l’alzina hi ha una bonica olivera, que al 2017 presentava un perímetre de 3,24m i una alçada d’uns 5m.
Publicacions:
- Parés, Eduard. 2006. Arbres monumentals de Catalunya, 18 anys des de la primera protecció. Barcelona. Departament de Medi Ambient i Habitatge. Direcció General de Medi Ambient.
En aquesta publicació s’esmenta que seria convenient protegir l’alzina com a arbre monumental.
Font d'informació: Salvador Carbó, propietari del Mas la Torroella del Sallent i Núria Roca, treballadora de l’empresa ramadera.

 Vista de l'aulina i l'olivera
 Aulina
Olivera

Autor de les fotografies:Gemma Duran
Tosca Serveis Ambientals d'Educació i Turisme

2 comentaris :